Черно море пита Кашай: Наясно ли сте с критерия на Георги Димитров кога има дузпа за игра с ръка (ВИДЕО)

Черно море се обърна към шефа на Съдийската комисия към БФС Виктор Кашай с въпроса наясно ли е с критерия на рефера Георги Димитров за отсъждането на дузпа за игра с ръка в наказателното поле.

Ето какво публикуваха на страницата си във Фейсбук от Черно море:

Любопитен и абсолютно неясен е критерият на съдията Георги Димитров за игра с ръка в наказателното поле. Публикуваме две ситуации в пеналта от два различни двубоя на Черно море, в които Димитров с помощта на системата ВАР взима две коренно различни решения. В едната ситуация футболист на „моряците“ скача за висока топка в наказателното поле, с гръб към топката, която го лизва през ръката след удар от 30 – 40 сантиметра. Самата ситуация трудно може да се види в реално време, но Димитров демонстрира зорък поглед на повторенията и на забавен каданс, и отсъжда дузпа.

При ситуацията на мача със Спартак Петър Босанчич стреля по посока на вратата, топката се спира в ръката на стоящия с лице към нея и на разстояние поне 4 метра Никола Борисов. Георги Димитров, който отговаря за ВАР в тази среща, е категоричен, че дузпа няма и затова не изпраща Радослав Гидженов да види и прецени сам ситуацията на мониторите.

Тук изниква въпросът, който искаме да зададем към шефа на Съдийската комисия Виктор Кашай, след като дава високи оценки на този рефер за работата му на варненското дерби – наясно ли е с критерия на Димитров кога има дузпа за игра с ръка в наказателното поле, или за пореден път се потвърждава, че решенията му се вземат на базата на имената на отборите?

1 Коментари

  • Posted 29.10.2022 - 10:24 10:24 0Likes
    by Бобо

    Същата ситуация не се свири в полза на Враца на Тича. Не бъдете нагли

Остави коментар