Божидар Златанов с два медала на турнира по спортна гимнастика на Европейския олимпийски фестивал в Словакия

Божидар Златанов спечели два медала за България в турнира по спортна гимнастика от Европейския олимпийски фестивал в Словакия.

Възпитаникът на Сергей Стоянов направи страхотно представяне и след мястото в топ 10 в многобоя и 8-ото във финала на земя днес стигна до отличията във финалите на прескок и на успоредка.

Във финала на прескок състезателят на клуб „Интеркомгруп Черноморски юнак“ Варна стъпи на второто място на почетната стълбичка с общи резултат от двата прескока 14.133 точки (14.100 точки за първи прескок и 14.166 точки за втория) като отстъпи първото място само на Йоона Риеман (Финландия), който получи 14.333 точки (14.666 точки и 14.066 точки).

Божидар продължи успешното си представяне и във финала на успоредка. Талантливият ни гимнастик изпълни отлично заложените елементи в съчетанието си, но крачката при отскока му коства златния медал, от който го раздели една десета. Златанов заслужи среброто с оценка от 13.466 точки срещу 13.566 за шампиона Оле Нисинен (Германия).

С успешното си представяне в Словакия Божидар Златанов даде заявка за отлично представяне на Европейското първенство, което ще се проведе след по-малко от месец в Мюнхен.

Остави коментар