България пропуска ЕВРО лигата по плажен футбол

Вчера в молдовската столица Кишинев стартира турнира в Дивизия Б на ЕВРО лигата по плажен футбол. 12 тима ще вземат участие в надпреварата, като интересен факт е, че за първи път регламентът предвижда цели четири отбора да вземат квоти за елита на Европа догодина. Те са в три групи, победителите от които и най-добрия втори продължават на полуфиналите и автоматично си гарантират място в Дивизия А през следващия сезон. Победителят в крайното класиране пък печели и квота за третите по рода си Европейски игри, които ще се проведат през 2023 година в полския град Краков.

Националният отбор на България няма да бъде сред участниците и претендентите за квоти в турнира, тъй като се отказа от участие, а решението за това взе Аматьорската лига към Българския футболен съюз.

Припомняме, че тимът ни записа редица успешни класирания през годините в ЕВРО лигата, като най-значимите от тях бяха спечелването на турнир през 2018 година в Назаре и третото място в крайното класиране през същия сезон. Освен това може да се отбележи, че България бе една от едва трите държави, които постигнаха три последователни класирания на финали през сезони 2017, 2018 и 2019 година.

Остави коментар