България иска да организира турнир по волейбол от Лигата на нациите през 2024 г.

България е кандидат да организира турнир от груповата фаза на Волейболната лига на нациите за мъже през 2024 година, съобщи Sportal.bg.

От Българската федерация по волейбол (БФВ) правят всичко възможно това да се случи и вече са направили официално запитване до Международната федерация по волейбол (FIVB) за това.

Варианти да приемат турнира са “Арена София” в столицата и зала “Конгресна” на Дворец на културата и спорта във Варна.

За да се случи това обаче, БФ Волейбол задължително има нужда от подкрепата на държавата и Министерството на младежта и спорта.

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев сподели в предаването „Гостът на Sportal.bg“, че ведомството ще подпомогне финансово БФ Волейбол, ако реши да вземе домакинство на един от турнирите от основната фаза на Лигата на нациите през 2024-а година. Той допълни, че чака президентът на волейболната федерация Любо Ганев да му даде точен проект и финансов разчет и тогава от ММС ще вземат окончателно решение.

„Разбира се, че имаме такова желание. Преди да се поеме ангажимент, какъвто и да е било, трябва да имаме на масата проект, за да знаем за какви средства става въпрос. Нашият бюджет е такъв, че той трябва да бъде разпределен сред колкото се може повече спортове. Ако цифрата е прекалено голяма, може би тогава ще трябва да търсим друго решение“, коментира министър Димитър Илиев.

„Не сме го обсъждали все още с Любо Ганев в цифри, а само като идея и възможност. Всяко едно голямо спортно събитие бихме подкрепили с огромна радост и желание. Нека да видим проекта и ще решим. Когато е готов Любо Ганев, да заповяда“, допълни министърът на ММС.

Остави коментар