Асен Михайлов: Очаквам Спартак да играе мъжки, гордо и тактически правилно в битката за Варна

Асен Михайлов

Очаквам Спартак да играе мъжки, гордо и тактически правилно в битката за Варна. Очаквам нашите момчета да дадат максимума от себе си, да потвърдят, че израстват в игрово отношение и накрая всички спартаклии да имаме повод за радост. Това заяви за „Петел“ легендарният защитник на „соколите“ Асен Михайлов, който е част от бронзовия отбор на клуба през 1984 година и участник в епичните мачове с Манчестър Юнайтед в Европа.

За мен дербито на Варна беше и си остава специален и необикновен мач. Зрителите идваха, за да станат свидетели на футболен празник и често се е получавало. Хората са зажаднели за това зрелище след толкова години и дано футболистите ги зарадват с майсторски изпълнения. Пожелавам на Спартак и Черно море оттук нататък редовно да играят тази среща в елита в следващите години, допълни Асен, който е смятан за най-добрия централен бранител на Спартак след Илия Кирчев.

Асен Михайлов

Най-приятните ми спомени с дербито са свързани с шестте мача в периода август 1982/март 1985, когато ги бихме четири пъти. След като се завърнахме при майсторите, излязохме срещу тях още в първия кръг пред много хора на „Юрий Гагарин“ и спечелихме с 2:0 след два красиви гола на Стефан Найденов, Бог да го прости. Следващата пролет завършихме 0:0, а след това последваха две поредни наши победи. При първата с 2:0 се разписаха Живко Господинов, лека му пръст, и отново Стефан. Преди втората за първи път дербито бе отложено с един ден заради снежна виелица и заледен терен. Прибрахме се на лагер в шведския и на другия ден ликувахме. Те поведоха с попадение на Пламен Ганев, но Стефан ги повали с дежурните си два гола за 2:1. През следващия сезон изгубихме след гол на Никола Спасов, Бог да го прости. След месеци си върнахме с 1:0, като за кой ли път точен беше Стефан Найденов, каза още Михайлов.

Това дерби се печели с психика, характер и класа. Моето пожелание към сегашните играчи на Спартак е да изпитат онова незабравимо чувство, което изпитвахме аз и моите съотборници след победа на Черно море – да се чувстваме месеци наред господари на града, когато се разхождаме по улиците, завърши Асен Михайлов.

Недко Петров, petel.bg

1 Коментари

  • Posted 20.10.2022 - 17:16 17:16 0Likes
    by Хан Крум

    Всеки има право да си мечтае, Асенси! В събота ще ви приземим, вЕрвай!!!

Остави коментар