Антъни Иванов на 13 стотни от полуфиналите на световното

Антъни Иванов остана на 13 стотни от полуфиналите на световното първенство по плувни спортове в Будапеща.

В коронната си дисциплина 200 м бътерфлай студентът във Вирджиния Тех регистрира 1:57,00 мин. Полуфиналите бяха затворени на 1:56,87 мин. от състезателя на Тайпе Хунк-Куан Ван, съобщават от bgswim.com.

Най-бърз беше световният рекордьор и олимпийски шампион от Унгария Крищоф Милак с 1:54,10 мин.

Антъни е записан като втора резерва, в случай на отказали се състезатели.

Това бе първо плуване за състезателя на варненския ПСК Черно море под 2 минути този сезон. Преди световното първенство заяви, че не е във форма, насочвайки подготовката за европейското в Рим през август. Освен това има тежка академична година, тъй като завършва висшето си образование в САЩ.

В Будапеща му предстои плуване и на 100 м бътерфлай.

При втория си старт на световно първенство на голям басейн Жанет Ангелова не можа да се доближи до личното си време на 200 м св. стил. Регистрира 2:05,88 мин. и завърши на 29-о място.

Петата от европейското за девойки в Рим на 400 св. стил и полуфиналистка на 200 м лекуваше травма, но до континенталното за жени, именно в италианската столица през август, има време.

Олимпиецът Любомир Епитропов остана без класиране на 50 м бруст, след като с още седмина бе дисквалифициран. Иначе даде време 28,53 сек. Важната му дисциплина е 200 м бруст. Пресявките са в сряда.

Утре дебют на световно първенство при мъжете ще направи най-бързият българин в малък басейн Дениел Нанков. Варненецът стартира на 100 м св. стил в 6-и коридор на шеста серия.

Първо плуване ще направи и студентът в Тексас Калоян Братанов – на 200 м съчетано. Заявен е в девети коридор на трета серия.

Остави коментар