Александър Василев: Искам да помагам на Черно море да побеждава


Черно море постигна основната си трансферна цел на българския пазар през зимата, като успя да привлече Александър Василев. Универсален играч с безспорни качества, който се намира в златната за един футболист възраст и който обича да бъде господар в лявата зона на отбора си между двете аутлинии.

В специално интервю за Nostrabet.com Александър Василев разкрива защо се е разделил с Локомотив (Пловдив), как се е стигнало до преминаването му на „Тича“ и какви цели ще преследва с екипа на „моряците“.

Г-н Василев, защо си тръгнахте от „Лаута“?

– Истината е една – в последните 8 мача получих малко игрово време и трябваше да направя избор за бъдещето си, тъй като това беше изненадващо за мен. Затова разговарях с треньора и преценихме, че за двете страни ще бъде най-добре да прекратим отношенията си.

Каза ли Ви Александър Томаш коя е причината да не играете редовно?

– Това си остава между нас, макар че не очаквах Локомотив толкова лесно да се откаже от мен.

Обиден ли сте на Томаш?

– Няма за какво. По-честно е нещата да се казват право в очите и крайното решение в една такава ситуация да удовлетворява както футболиста, така и клуба.

Какви спомени ще пазите от Локомотив?

– Само приятни, тъй като изкарах ползотворен период в един от обичаните и успешни наши клубове. Тръгнах си, но оставам в добри отношения с всички, с които работех там.

Вярно ли е, че другият варненски клуб Спартак Ви е потърсил първи?

– Ще кажа само, че лично аз преговори с този отбор не съм водил.

А имахте ли други оферти, преди да дойде тази от Черно море?

– Оферти не ми липсваха, но аз само съм ги разглеждал. Когато обаче ме потърсиха от Черно море, вече бях склонен да преговарям и бързо се разбрахме.

Защо избрахте Черно море?

– Защото това е един от стабилните и успешни отбори у нас както през последните години, така и в исторически план. Отделно от това, което знам и от това, което получих като информация, Черно море е едно прекрасно място за правене на футбол, а има и сериозни цели. Така че за мен това е новото предизвикателство, от което имах нужда в този момент.

Надделя ли върху избора Ви това че Илиан Илиев ще Ви бъде треньор?

– Определено е така. Той беше силен футболист, а сега е доказан треньор. Но най-важното е, че под негово ръководство Черно море играе атакуващо и комбинативно, а на мен точно такъв стил на игра ми допада.

Първите Ви впечатления от „Тича“?

– Тук има страхотен колектив. Преди да дойда във Варна, мислех, че най-добрият колектив е в Локомотив (Пловдив), но този в Черно море надминава очакванията ми. Също така новите ми съотборници са и стойностни футболисти, а вътрешната конкуренция е висока.

Ще успеете ли да се наложите в състава?

– Спокоен съм, тъй като всичко зависи от мен и от това, което ще покажа по време на зимната подготовка и контролните срещи.

Вие може да играете на всеки пост отляво – като ляв бек, ляв халф-бек, ляв външен халф и ляво крило. Къде се чувствате най-добре на терена?

– Най-добре се чувствам като ляв краен защитник, но когато имаме топката, да съм изнесен в атака. Но тук е важно да уточня, че аз ще бъда готов да играя на този пост, на който ме постави треньорът и смята, че съм най-полезен.

Илиан Илиев обяви, че Черно море ще се бори за Европа. Как може да се получи – чрез влизане в шестицата или седмо място и участие в бараж?

– Доколкото разбрах, първата цел на Черно море е да влезе в шестицата и след това да се бори за възможно най-високо класиране.

Кои ще са ви конкуренти и бихте ли ги сравнили спортно-технически с „моряците“?

– Нашите опоненти за топ 6 са ЦСКА 1948, Локомотив (Пловдив), Славия и Левски. Мисля обаче, че в игрово отношение и като отборен потенциал не отстъпваме на никой от тях и Черно море ще е зависим само от себе си. Това, което ние показваме като продукции, ще е определящо както за резултатите, така и за класирането ни.

Казват, че пътят към Европа е най-кратък чрез турнира SESAME Купа на България, но там пък ще гостувате в един мач на лидера в първенството ЦСКА?

– Това е един двубой и в него съм убеден, че Черно море ще се представи на най-високо ниво, дори на книга съперникът да е сочен за фаворит. Само че още е рано да мислим за тази среща, тъй като преди нея трябва доста неща да свършим в шампионата.

Г-н Василев, какви са Вашите амбиции с Черно море?

– Първо, да се утвърдя в състава, а после да бъда полезен на тима и да му помагам да побеждава, за да сме колкото може по-нагоре в класирането и да радваме вярната си публика. За нея зная, че винаги е 12-ият играч на Черно море и затова заслужава положителни емоции.

Остави коментар