Ако някой в България иска да се наслаждава на футбола, да гледа Черно море!

Черно море представяне

Мнение на Кирил Киров, привърженик на „моряците“!

С мача срещу Добруджа приключи съкратената предсезонна подготовка на „моряците“. Радващо е, че новите попълнения дойдоха навреме, тренираха с отбора и доста се понравиха на феновете с безспорните си качества.

Кирил КировВеднага се набива на очи изключителната футболна интелигентност на Матеус Клементе. Виждащ играта и мислещ футболист, с блестяща бразилска техника, който напомня времената на Пеле, Вава, Диди и Гаринча! Често се освобождава от топката мигновено, но става ясно, че пасът е замислен още преди да я е получил. Няма мотане, няма мачкане. Тръгва и на остри рейдове, които вече рядко се срещат в съвременния футбол. Особено в българския. Когато контраатакуваме, Матеус търси перспективни свободни пространства в защитата на противника и изключително грамотно действа в позицията, на която се е озовал! При контрите търси двойни подавания и със завидна футболна фантазия винаги е отворен за нещо изненадващо. Сигурен съм, че с течение на времето ще свикне още повече с партньорите си и ще бъде още по-ефектен и ефективен.

Друг оставил възторжени впечатления е Мади Кета – футболен магьосник, напълно пасващ на нашата игрова концепция. Ние се стремим да доминираме в играта и да мачкаме противника, но никога не мачкаме топката. Това момче, ще донесе онази част от футболния блясък, която си замина с Леандро Андраде.

Треньорското ръководство не измени на себе си и се вижда, че ако някой в България иска да се наслаждава на красива игра, пак ще трябва да гледа Черно море!

Мимито също е прекрасно попадение и е способен да даде много на отбора. Споменавал съм вече, че го бях разузнал и разпитвах за престоя му в елитния гръцки Панетоликос, родният отбор на Димитриос Хадакиас. Момчето има много и разнообразни качества. Може би има някакъв пропуск в подготовката, или е натоварен повечко, заради нейната интензивност, защото онзи ден срещу Созопол на Младост, демонстрира оромно желание и много се движеше. Но поотпадна след 60 минута.

Алекс Фернандес направи много добри неща в контролите и също е попадение.

Признавам си, че нямам достатъчно впечатления от Петар Босанчич. Натиск за подобен тест в контролите имаше само в касапницата с Локото. С изключение на неразборията при техния гол, цялата защита се представи добре, но там са такива футболисти като безспорният стълб Живко Атанасов и незаменимият боец Цецо Панов. За Виктор Попов, каквото и да се каже все ще е малко. Може би затова, не успях да обърна достатъчно внимание на Босанчич!?

Имаме в защита и пълен комплект млади таланти в лицето на Мартин Дичев, Наско Янков, Росен Стефанов и Петър Иванов. В средата на терена конкуренцията е на високо ниво, защото освен споменатите нови попълнения там са лидерът на отбора Даниел Димов и неуморимото съкровище Васил Панайотов! Качествени футболисти са Велев и Сула, а младите в лицето на завърналия се Лъчо Йорданов и Калин Георгиев допринасят за реална конкуренция и вариативност!

По крилата Вили Василев, Ники Златев и Ангел Ангелов ще донесат много неприятности на противниковите защитници. Много приятно впечатление ми прави непрестанно израстващия Златев, който по изключително скромното ми мнение, гони европейски стандарти.

Марката Черно море излезе стабилно на международната футболна борса и нашите момчета си заслужиха места в добри европейски отбори.

Освен европейците, и доста азиатски отбори останаха доволни от това, че направиха футболен алъш-вериш с нас. Сигурен съм, че интересът към нашите момчета ще продължи, а младите ни таланти, ако искат развитие, да си повтарят вечер по десет пъти преди сън – работа и дисциплина, работа и дисциплина!

Таланти имаме. За реализация обаче трябва много да се слушат треньорите и много да се бачка. Големият футбол изхвърля много безмилостно тези, които не му се отдават напълно.

Много ни липсва Евгений Сердюк и дано скоро да се оправи. В нападение имаме и много ще разчитаме на големия Матиас Курьор, а също така и на Закариа Беншаа. Вижда се, че това момче има качества и е крайно време да се отпуши!

Вратарите винаги са последни и затова, техният пост е най-важен. Казват, че добрият вратар е половин отбор. Ако това е вярно, ние само от тримата вратари имаме вече отбор и половина. Оттам нататък, като се добавят всички наши прекрасни футболисти, треньорският щаб и невероятно преданата публика, се получава ЧЕРНО МОРЕ!!!

Остави коментар