Ако има малтретирани играчи, Спартак и полицията да кажат кои са

Недко Петров, petel.bg

Покрай скандалите преди дербито на дублиращите отбори между Черно море и Спартак, свързани с нахлуването на терена на фенове на два тима, се изписаха много неща, включително и в декларации на двата клуба.

За едно нещо обаче все още няма отговори, а то изглежда доста сериозно и задължително изисква такива. В официалния сайт на Спартак официално бе написано, че по време на разпрата футболисти на „соколите“ са били малтретирани – цитирам буквално:

„Публиката на димакините безпрепятствено нахлу на терена 20 мин. преди началото й, непосредствено зад скамейката на Спартак, малтретирайки играчи на гостуващия отбор“

Така и не става ясно обаче, колко са тези въпросни играчи и кои са те точно. Разбира се, от Спартак са в правото си да кажат, че в момента се води разследване от полицията и не могат да разкриват информация в детайли.

Това обаче често сме го чували и при други подобни случаи в миналото от други наши клубове – пуска се една такава информация и тя отшумява във времето, без да се разбере какво се е случило.

Подобен случай, ако действително е имало такъв, е грозен и абсолютно недопустим не само на спортни и публични прояви, а изобщо в едно цивилизовано общество. Така че за него трябва да се говори с конкретика, за да се разплете, а не да затихне. Още повече, че на терена имаше достатъчно хора, които със сигурност са видели какво е станало.

Силно се надявам, че по тази неприятна тема ще има официално становище от полицията и ФК Спартак, за да не останат съмнения, че пиарите на „соколите“ са преувеличили или така им е наредено да пишат.

И още нещо. Недопустимо е на такова дерби, на което има над 3000 души на стадиона, да има журналисти само от два сайта – Петел и Vsport. Ако имаше повече медии, които да отразят обективно това интересно и дългоочаквано събитие, щяхме да видим както повече, така и по-различни гледни точки за случилото се преди двубоя.

 

1 Коментари

 • Posted 27.09.2022 - 11:23 11:23 0Likes
  by ТОЧНО В 10-ката

  По темата!

  Магарето казало:
  – Тревата е синя.
  Тигърът отговорил:
  – Не, тревата е зелена!
  Избухнал спор и те отишли при лъва, кралят на гората, за да разреши разногласията им.
  Още преди да стигнат до трона на лъва, магарето започнало да крещи:
  – Ваше величество, вярно ли е, че тревата е синя?
  Лъвът отговорил:
  – Точно така, тревата е синя.
  Магарето се зарадвало и продължило:
  – Тигърът не е съгласен с мен, противоречи ми и ме дразни, моля, накажете го.
  Царят на животните обявил:
  – Тигърът ще бъде наказан с 5 години мълчание.
  Магарето скочило щастливо и тръгнало доволно, повтаряйки:
  – Тревата е синя…
  Тигърът, приемайки наказанието, попитал лъва:
  – Ваше величество, за какво ме наказахте? Не е ли тревата зелена?
  Лъвът отговорил:
  – Наистина тревата е зелена.
  Изненаданият тигър попитал:
  – Тогава защо ме наказвате?
  Лъвът отговорил:
  – Това няма нищо общо с въпроса тревата синя или зелена е. Наказанието е за факта, че смело и интелигентно животно като теб не може да прекарва време в спорове с муле, а след това да идва при мен с този въпрос.
  Най-страшната загуба на време е да спорите с глупак и ограничен човек, който не се интересува нито от истината, нито от реалността, а само от победата на своите убеждения и илюзии. Не пилейте време за нелепи аргументи …. Има хора, които, колкото и доказателства и показания да получат, не могат да ги разберат, защото са заслепени от омраза и обида. Единственото, което искат, е да са прави.
  Когато невежеството крещи, умът мълчи.

Остави коментар