11-годишен доброволец събира автографи на Европейските шампионати по хандбал във Варна


11-годишният Светослав Костин е един от над 30-те доброволци на Европейските шампионати по хандбал във Варна. Той е спортист и мечтае за националния отбор, а освен това събира автографи от всички отбори и щабове.

Светослав Дмитриевич Костин учи в Спортно училище „Георги Бенковски“ във Варна. Тренира хандбал в „Спартак“ (Варна), но паралелно се занимава със скокове във вода и пожароприложен спорт. Той е един от над 30 доброволци, които подпомагат организацията на Европейските шампионати по хандбал за младежи до 20 години във Варна. Освен от „Спартак“ (Варна), има млади хандбалисти и хандбалистки от „Бъки“ (Габрово) и „Сливница“ (Сливница).

Костин привлече вниманието на хората от организационния комитет с идеята си да събира автографи от всички отбори и щабове. И не остана никой, който да не се разпише на подготвените от него листове.

„Един ден просто стоях вкъщи и реших да нарисувам на листове хартия знамената на всички отбори, които играят във Варна. А после реших и да събера автографите“, разказва Светльо, който получава и подаръци от състезателите. Събрал е фланелки, флагчета, значки…

Той е роден в Ростов на Дон (Русия), но от 3-годишен живее в България. Освен спортовете, които тренира в момента, се е занимавал още с тенис на корт и водна топка Но голямата му любов е хандбалът.

„Обичам подвижни игри с топка. Мечтая един ден и аз да стана национален състезател“, казва Светльо.

Той се включи и в една от тренировките на българските национали преди началото на първия турнир и се гордее, че е успял да вкара дузпи на вратарите Николай Петров и Емилиян Стефанов.

Светослав вижда бъдещето си в спорта и има намерение да завърши средното си образование в СУ „Георги Бенковски“. Миналата учебна година е приключил 5 клас с успех 5.40.

Както е известно, за пръв път и двата Европейски шампионата по хандбал за младежи до 20 години се играят в един град и това е Варна. България бе част от първия турнир.

Входът за мачовете в Двореца на културата и спорта е свободен. Всички срещи се предават директно в ефира на B1B.BOX.

Пълната информация за турнирите ще откриете на http://varna2022ehf.com/

ПРОГРАМА 20.07.2022:

ГРУПА „А“

20.07.2022, 17:00 часа Литва – Великобритания

20.07.2022, 19:00 часа Гърция – Израел

ГРУПА „Б“

20.07.2022, 13:00 часа Швейцария – Косово

20.07.2022, 15:00 часа Румъния – Северна Македония

Остави коментар